A coproduction of Grec Festival and The Long

El Bruel és el cant del bitó. El bram desesperat, greu, indesxifrable, impossible de descriure. I és el bram de dos bous
ofegats en el fang dels aiguamolls fa molts segles. Són els crits de la terra, sí, de la Terra, de la nostra terra.

Partint d’una llegenda de l’Empordà, l’espectacle ens parla dels bruels que no ens deixen dormir a les nits, les paraules que es callen, les històries a mitges.

Text: Oriol Morales

Direcció: Oriol Morales

Duration: 65 min

Project winner of Adrià Gual

The Firecrest is the song of the bittern. The desperate roar serious, indecipherable, impossible to describe. And the roar of two oxen drowned in the mud of the marshes for many centuries. They are the cries of the earth, yes, the Earth, our Earth.

El que us presentem són els bruels que no ens deixen dormir a les nits. No tots, alguns. No són de veritat, o potser alguns sí. No tenen res a veure i a la vegada tenen a veure amb tot al que som, amb tot allò que mai ningú ens ha explicat que som.
These are the words that are silent, past histories that are called half-secretly make that a reality for which no one has prepared the explosives that constitute the context against which we printed without remedy.

Maybe all you want, all you need is what we understand. And maybe that will help. Just a little. To understand all that torments us. To understand us. Not to change or to be better or anything like that. Just a deep desire to know who we are to live our present.

Bruels és un conte. I nosaltres us el volem explicar. Perquè és important. Perquè parla de nosaltres. I per tant
parla de tots.

Perquè parla de nosaltres, de l’Empordà, que és a la vegada parlar de l’Univers i d’una comarca perduda al nord d’una terra oblidada.

 

 

 

 

Si oblidem els mots, deixarem de ser.

 

 

poster

 

Dossier

 

Pictures

 

 

 

Parla la noia:

El bruel és el cant del bitó. El bruel és el crit dels bous que es van enfonsar al fang dels aiguamolls de l’Empordà una nit de fa molts segles. El bruel és la veu de la meva àvia. L’àvia sabia la història de la casa que es va cremar i no me la va explicar mai. No és que m’expliqués cap mentida. Simplement va callar. Jo us vull explicar la història de la casa, perquè s’ha convertit en la meva història, perquè he hagut d’escriure la meva història de mica en mica, poc a poc, mentre m’adonava de tot.

 

 

 

Direction and Dramaturgy:

Oriol Morales

Artists:

Rebecca Alabert, Iona Balsells,

Joan Marmaneu i Juan Pablo Mazorra

Ajudant de Direcció:

Marià Llop

Executive Producer:

always Gomis

Disseny Audiovisual:

Aleix Plana

Disseny d’Il·luminació:

Ona Grade

Disseny d’Escenografia:

Ona Grade

Photography:

Maria Alzamora

Graphic design:

Moonland Studio