La Llarga neix al 2014 a Mallorca amb les ganes de Rebecca Alabert, acabada de graduar a l’ESADIB, de fer teatre i crear una companyia amb la que tirar endavant els seus projectes i els de qui tingués ganes d’embarcar-se en aquesta aventura. És per això que al 2016 es trasllada a Catalunya, moment en què la companyia creix incorporant nous professionals de diferents àmbits de les arts escèniques, motiu pel qual el format de La Llarga ha anat evolucionant.

Les ganes de fer teatre de tots els integrants han lluitat contra la situació econòmica i política del moment i hem buscat  la forma de produir els nostres espectacles amb els recursos dels que disposàvem.

La creació d’una companyia pròpia ens permet experimentar amb llenguatges tant diversos com el bufó, el ràdio-teatre o simplement el fet d’explicar històries i parlar sempre de temes que ens motiven, pensant amb l’interès real i actual dels possibles espectadors. Els nostres espectacles, de creació i producció pròpia, han treballat des de diferents perspectives teatrals per la integració de nous i diversos públics.

 

Actualment La Llarga la formen Oriol Morales, Marià Llop, Rebecca Alabert, Laura Porta, Dani Serra i Juli Sanjuan.

La companyia s’estrena a Mallorca el 2015  amb Dalí Ha Mort de Rebecca Alabert, amb Joana Mª Peralta i assessorament del director mallorquí Pere Fullana, espectacle que va ser escollit per participar en l’esdeveniment Trasatlàntico 2017, amb el qual es va fer una gira per Argentina i Uruguai.

El 2016 La Llarga participa a la Mostra de Creadors Emergents de l’Empordà amb la peça curta La Dona que donava menjar als coloms (de Marià Llop) amb la qual es va fer una gira per la província de Girona.

El 2017 la companyia presenta el seu tercer espectacle Llançament escrit per Oriol Morales i dirigit per Dani Serra que va ser seleccionat per l’AADPC per realitzar una residència a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Aquest espectacle també va ser seleccionat per el festival FAST per fer una residència tècnica i presentar un work in progress en el marc del festival, i s’acaba estrenant a la Sala La Planeta de Girona el 12 d’Abril de 2018.

Com a companyia també oferim serveis d’animació i espectacles per ajuntaments. Una mostra d’aquests és  El CdR de l’Home dels Nassos  (2017 Figueres)

Com a companyia, però, els nostres interessos ultrapassen els de la mera exhibició dels espectacles que creeem. Ens interessem també en la formació i divulgació de les arts escèniques, és per aixó que La Llarga el 2016 va conduir el club de lectura Llegir el teatre per joves organitzat per el TNC i les Biblioteques de Catalunya a Figueres.

Aquest 2018 també ha participat en la formació dels alumnes de segon de batxillerat d’Arts Escèniques de l’Institut Deulofeu de Figueres ajudant a construir les escenes que havien de presentar per final de curs.

Un dels nostres objectius és crear un equip format majoritàriament per artistes empordanesos i potenciar la professionalització del talent comarcal.

Equip de Llançament
Juli Sanjuan, Guillem Riera, Laura Porta, Dani Serra, Rebecca Alabert, Marià Llop, Oriol Morales