Dalí has Died

The first show of The Long (2015).

Dalí was a buffoon who wants to finally with the help of Gala concluded with its purpose: to become and be transformed into a single Gala Dalí-being. The show allows the audience to enter into a ritual of transformation where the master of ceremonies leads the world of surrealism where sex, perversion and eschatology are part of the natural universe.

Texts: The Diary of a Genius Salvador Dalí

DramaturgyRebecca Alabert

Scenic advicePere Fullana

Duration: 45 min

Show selected Trasatlàntico 2017 for a tour to Argentina and Uruguay

L’excusa de l’espera de la mort de Salvador Dalí i el llenguatge bufonesc ens serveixen per endinsar-nos al món surrealista del pintor. La creació del bufó, aquest personatge grotesc que està per sobre del bé i del mal però que connecta amb l’inconscient comú, permet riure’s de tot. De la religió, de l’art, de la filosofía, de la decadència del cos i fins i tot de la mort.
Una infermera fanàtica és la cuidadora de Salvador Dalí en els seus últims dies de vida. La infermera, mestre de cerimònies i guia espiritual, crea la religió del surrealisme involucrant al públic en el ritual, per finalment ella poder convertir-se en el mateix Salvador Dalí. Crearà també la figura de la seva pròpia Gala, mussa, ajudant i guia. Aquests dos bufons porten al públic per seguit d’accions i acvtivitats seguint el ritus per convertir-se a la religió surrealisme.
Thus using theater as a ritual of passage, returning to the roots where the Greek theater had a religious function but without losing the spirit of cute discover satire and humor Dali. Everything you see on stage is caused by the imagination of our great teacher and inferemera.

Pictures Dossier poster

Texts:

Basat en textos de Salvador Dalí de Diari d'un Genes i La vida Secreta de Salvador Dalí

Dramaturgy:

Rebecca Alabert

Scenic advice:

Pere Fullana

Interprets:

Rebecca Alabert, Juana Maria Peralta

Voice:

Txema Alabert

Set and Lighting Design:

Pere Sànchez

Changing room:

Maria Rosa Quintana

Production:

Bastaix S.L.

Video:

Montse and Emili Planas

Photography:

Monica Quintana

Graphic design:

Charlie Planas

distribution:

Juana Maria Peralta

Produced by:

Bastaic S.L.

In collaboration with:

talentib