BRUELS

Una coproducció del Festival Grec i La Llarga

El Bruel és el cant del bitó. El bram desesperat, greu, indesxifrable, impossible de descriure. I és el bram de dos bous
ofegats en el fang dels aiguamolls fa molts segles. Són els crits de la terra, sí, de la Terra, de la nostra terra.

Partint d’una llegenda de l’Empordà, l’espectacle ens parla dels bruels que no ens deixen dormir a les nits, les paraules que es callen, les històries a mitges.

Text: Oriol Morales

Direcció: Oriol Morales

Duració: 65 min

Projecte guanyador del premi Adrià Gual

El bruel és el cant del bitó. El bram desesperat, greu, indesxifrable, impossible de descriure. I és el bram de dos bous ofegats en el fang dels aiguamolls fa molts segles. Són els crits de la terra, sí, de la Terra, de la nostra terra.

El que us presentem són els bruels que no ens deixen dormir a les nits. No tots, alguns. No són de veritat, o potser alguns sí. No tenen res a veure i a la vegada tenen a veure amb tot al que som, amb tot allò que mai ningú ens ha explicat que som.
Són les paraules que es callen, les històries del passat que es diuen a mitges, les que conformen secretament una realitat per la que ningú no ens ha preparat, les que constitueixen el context explosiu contra el que ens hem estampat sense remei.

Potser l’únic que volem, l’únic que necessitem és que ens entengueu. I potser que ens ajudeu. Només una mica. A entendre tot això que ens turmenta. A entendre’ns a nosaltres. No per canviar, ni per ser millors ni res d’això. Simplement per una profunda voluntat de saber qui som per poder viure el nostre present.

Bruels és un conte. I nosaltres us el volem explicar. Perquè és important. Perquè parla de nosaltres. I per tant
parla de tots.

 Perquè parla de nosaltres, de l’Empordà, que és a la vegada parlar de l’Univers i d’una comarca perduda al nord d’una terra oblidada.

Juan Pablo Mazorra, Iona Balsells, Joan Marmaneu i Rebecca Alabert

Parla la noia:

El bruel és el cant del bitó. El bruel és el crit dels bous que es van enfonsar al fang dels aiguamolls de l’Empordà una nit de fa molts segles. El bruel és la veu de la meva àvia. L’àvia sabia la història de la casa que es va cremar i no me la va explicar mai. No és que m’expliqués cap mentida. Simplement va callar. Jo us vull explicar la història de la casa, perquè s’ha convertit en la meva història, perquè he hagut d’escriure la meva història de mica en mica, poc a poc, mentre m’adonava de tot.

“Si oblidem els mots deixarem de ser”

Cartell       Dossier       Fotografies

Direcció i Dramatúrgia:

Oriol Morales

Intèrprets:

Rebecca Alabert, Iona Balsells,

Joan Marmaneu i Juan Pablo Mazorra o José Pescina

Ajudant de Direcció:

Marià Llop

Producció Executiva:

Aina Gomis

Disseny Audiovisual:

Aleix Plana

Disseny d’Il·luminació:

Ona Grau

Disseny d’Escenografia:

Ona Grau

Fotografia:

Maria Alzamora

Disseny gràfic:

Moonland Studio