Què és la Llarga?

Fem teatre de text i  de creació pròpia. Parlem de les coses d’ara. Del que ens preocupa, sempre amb esperit crític.

Els nostres espectacles sempre han tingut com a punt en comú la interpel·lació directe al públic. Som propers amb els espectadors i ens agrada implicar-los directament.

Són espectacles personals lligats al present i que expliquen històries que d’una manera o altra tenen a veure amb nosaltres i amb l’Empordà.

Valors  com: Amistat, Creació, Passió, Personalitat i Territori són el que ens defineixen.

Què volem?

Descentralitzar la creació i producció teatral de Barcelona.

Lluitar per la professionalització i desprecarització de les companyies independents.

Fer la feina dignament amb els recursos dels quals disposem.

Però sobretot: Gaudir treballant.

La Llarga és una companyia empordanesa que, per coses de la vida, neix el 2014 a Mallorca de la mà de Rebecca Alabert. El 2016 La Llarga es trasllada a Catalunya i la companyia creix amb la incorporació de Marià Llop.

Les ganes de fer teatre, per damunt de qualsevol altra cosa, han servit per lluitar contra la situació econòmica i política del moment i hem buscat la forma de produir els nostres espectacles amb els recursos dels que hem disposat. Sempre procurant dignificar la nostra feina.

A cada projecte la companyia segueix incorporant nous professionals de diferents àmbits de les arts escèniques. Motiu pel qual el format de La Llarga ha anat evolucionant.

La creació d’una companyia pròpia ens permet experimentar amb llenguatges tan diversos com el bufó, el ràdio-teatre o simplement el fet d’explicar històries.

Actualment La Llarga la formen oficialment Rebecca Alabert, Marià Llop i Dani Serra però treballem en col·laboracio contínua amb altres professionals.

La companyia s’estrena a Mallorca el 2015  amb Dalí Ha Mort de Rebecca Alabert. Espectacle escollit per participar en l’esdeveniment Trasatlàntico 2017 amb el qual es va fer una gira per Argentina i Uruguai.

El 2016 La Llarga participa a la Mostra de Creadors Emergents de l’Empordà amb la peça curta La Dona que donava menjar als coloms de Marià Llop amb la qual es va fer una gira per la província de Girona.

El 2017 la companyia presenta el seu tercer espectacle Llançament escrit per Oriol Morales i dirigit per Dani Serra. Espectacle seleccionat per l’AADPC per realitzar una residència a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Estrenat a la Sala La Planeta de Girona el 12 d’abril de 2018. Espectacle Guanyador del Premi Mostra’T de la Sala Sandaru 2018.

El 2018 La Llarga guanya el Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre que juntament amb la coproducció del Grec permet que la companyia estreni el seu nou espectacle Bruels el Juliol del 2019 a l’Espai Lliure dins el marc del Festival Grec de Barcelona.

Llançament premi Mostra’T de la Sala Sandaru i Bruels Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre

Com a companyia també oferim serveis d’animació i espectacles per a ajuntaments. Una mostra d’aquests és  El CdR de l’Home dels Nassos (2017) o el contacontes La història del tiò (2018) La Festa del Segle (2019).

La pandèmia atura la producció d’espectacles fins al 2021 que ens posem a treballar amb la Sílvia Navarro per presentar Confitura de Codony un espectacle coproduït amb l’Ajuntament de Figueres.

Com a companyia els nostres interessos ultrapassen els de la mera exhibició dels espectacles que creem. Ens interessa la formació i divulgació de les arts escèniques.

És per això que La Llarga el 2016 condueix el club de lectura Llegir el teatre per joves organitzat pel TNC i les Biblioteques de Catalunya a Figueres.

El 2018 i 2019 també hem participat en la formació dels alumnes de segon de batxillerat de l’Institut Deulofeu de Figueres a l’assignatura de Arts Escèniques.

Un dels nostres objectius és crear un equip format majoritàriament per artistes empordanesos i potenciar la professionalització del talent comarcal.

Marià Llop i Rebecca Alabert
Marià Llop i Rebecca Alabert són l’ànima de La Llarga