Una comèdia sobre el turisme rural i les masies empordaneses.
L’Àlex porta 7 anys estudiant a Barcelona i ara, incapaç de trobar una feina, es veu abocat a tornar a casa, en una estada que ell visualitza com a temporal però que acabarà esdevenint definitiva quan trobi en el tros dels codonys de la seva àvia una idea perfecta per a muntar un negoci propi i de pas salvar la casa familiar que ja ningú pot (o vol) mantenir.
Una comèdia amarga sobre les masies, les famílies i el territori. I sobre codonys, és clar.
- Direcció i Dramatúrgia: Sílvia Navarro
- Idea Original: La Llarga
- Duració: 85 min
Espectacle coproduït amb l'Ajuntament de Figueres
Dramatúrgia i Direcció:
Sílvia Navarro
Interpretació:
Rebecca Alabert Planas i Marià Llop Brugada
Disseny Escenografia i vestuari:
Tània Gumbau Montoro
Construcció Escenografia:
Tania Gumbau i Cal Fullola
Idea original:
La Llarga
Vídeo:
Lara Stolzenberg
Fotografia:
Mónica Quintana
Tècnic:
Jordi Fusté Bosch
AGRAÏMENTS
Marçal Bayona, CC Parc Sandaru, Escola Lazzigags, Pere Sànchez, Familia Llop Brugada,
Famila Alabert Planas, Marta Lloret (Caçadora de Masies), Ma Rosa Quintana, Dani Serra, Alex Reviriego
QUÈ VOLEM FER?
Amb Confitura de codony plantegem un projecte de creació que té com a punt de partida la relació amb l’habitatge en l’àmbit rural i la incursió delturisme.
Es parteix del text El Jardí dels Cirerers de Txékhov i a través d’una anàlisi es vol crear una peça nova. Una peça crítica, satírica amb un tractament de l’humor que ens convidi a la reflexió.
D’un quant temps ençà, les cases de la pagesia catalana empordanesa es van anar buidant veient com les generacions joves de les famílies marxaven a les ciutats a la recerca d’una vida que creien millor (o diguem-ne més excitant). Els darrers anys, però, hem començat a veure i viure el fenomen invers, i les cases dels pobles es tornen a omplir de vida, amb urbanites a la recerca d’una vida que creuen millor (o diguem-ne menys estressant).
Les cases s’han mantingut immutables tot aquest temps, però… i les persones? On han fet arrels si és que encara necessitem arrelar-nos a alguna cosa? Quina és la diferència entre una casa i un habitatge? Qui recorda encara, de memòria, la recepta per fer una bona confitura de codony?Sílvia Navarro
TXÉKHOV, L’HABITATGE I EL TURISME
Partim de tres premisses: l’obra el Jardí dels Cirerers de Txékhov, la inspiració amb les finques i masies del paisatge arquitectònic empordanès i la base de la creació en col·lectiu. Amb això volem explorar els diferents valors significatius que adquireixen els habitatges d’avui en dia. Hem creat un text completament nou a través d’un procés de creació col·lectiu i treballant des de les inquietuds de cada una de nosaltres a partir d’aquestes 3 premisses.
El turisme és l’única solució? Basar un model econòmic en el turisme és sostenible pel desenvolupament i conservació del patrimoni rural (i en el fons en qualsevol àmbit)? Quina relació tenim amb el nostre habitatge i com aquest es veu modificat pel nostre estil de vida o viceversa?