Bruels – Premi Adrià Gual

Bruels – Premi Adrià Gual

with 1 comentari

Per fi ho podem anunciar

El projecte Bruels ha estat el guanyador del Premi Adrià Gual 2018 !

L’equip de Bruels està format per:

Oriol Morales com a director i dramaturg, Marià Llop l’ajudant de direcció, Rebecca Alabert, Iona Balsells, Joan Marmaneu i Juan Pablo Mazorra els intèrprets, Ona Grau encarregada del disseny d’escenografia i il·luminació i Aina Gomis a la producció.

El Bruel és el cant del bitó, un bram desesperat. Partint d’una llegenda de l’Empordà, l’espectacle parlarà dels bruels que no ens deixen dormir a les nits, les paraules que es callen, les històries a mitges.

Estem molt contents per aquest premi que ens permetrà estrenar aquest espectacle el Juliol del 2019 al festival Grec de Barcelona.

El bruel és el cant del bitó. El bram desesperat, greu, indesxifrable, impossible de descriure. I és el bram de dos bous ofegats en el fang dels aiguamolls fa molts segles. Són els crits de la terra, sí, de la Terra, de la nostra terra.

El que us presentem aquí són els bruels que no ens deixen dormir a les nits. No tots, alguns. No són de veritat, o potser alguns sí. No tenen res a veure i a la vegada tenen a veure amb tot al que som, amb tot allò que mai ningú ens haexplicat que som.
Són les paraules que es callen, les històries del passat que es diuen a mitges, les que conformen secretament una realitat per la que ningú no ens ha preparat, les que constitueixen el context explosiu contra el que ens hem estampat sense remei.

Potser l’únic que volem, l’únic que necessitem és que ens entengueu. I potser que ens ajudeu. Només una mica. A entendre tot això que ens turmenta. A entendre’ns a nosaltres. No per canviar, ni per ser millors ni res d’això. Simplement per una profunda voluntat de saber qui som per poder viure el nostre present.

El Premi Adrià Gual

El Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d’un muntatge d’arts escèniques a partir de projectes d’escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de les arts escèniques sempre i quan tingui personalitat jurídica pròpia i tingui com a mínim tres graduats de les escoles superiors de l’Institut del Teatre. Els projectes que es presenten han de ser inèdits i no tenir caràcter acadèmic.

El Grec Festival de Barcelona es compromet a incloure el projecte guanyador dins la programació del festival de l’any següent.

Algunes de les companyies que han guanyat el Premi Adrià Gual són la Companyia Ignífuga, Obskené, la Calórica o Mos Maiorum, entre altres.

Bruels d'Oriol Morales
Bruels projecte presentat al Premi Adrià Gual 2018

One Response

  1. […] ja sabeu vam guanyar el premi Adrià Gual 2018 (Aquí us ho explicàvem) i el festival Grec ens va acceptar dins la seva programació del 2019. Així que el 26, 27 i 28 de […]

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.